VR bril huren: keuze maken

Virtual Reality, er is al veel over gezegd en over geschreven, toch hebben relatief weinig mensen kennis gemaakt met VR brillen. Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken zoals de kosten, de ingewikkelde technologie en te weinig interessante content, om slechts enkele zaken te noemen. Je kunt ook Virtual Reality huren, tenminste je kunt een VR bril huren waarmee je een (eerste) blik kunt werpen op de virtuele werkelijkheid. En eigenlijk is het tegelijkertijd ook een blik op de toekomst, een tijd waarin iedereen met dit soort brillen rond zal lopen. Nu is de Virtual Reality bril huren wellicht nog interessanter.

Lees deze pagina voor je tot aanschaf overgaat, wellicht is de VR bril huur voor jou de beste keuze op dit moment!

Virtual Reality bril verhuur voordelen

Een VR bril huren of kopen? Dit zijn de grootste voordelen bij Virtual Reality bril verhuur:

  1. Professionele Virtual Reality headsets zijn duur, zeker wanneer je alle kosten meerekent. De technologie ontwikkelt zich in zo’n hoog tempo dat VR kopen alleen interessant is voor professionals en serieuze hobbyisten. Voor de gemiddelde gebruiker is de VR bril huur dan eigenlijk veel interessanter.
  2. Veel mensen struikelen over de complexiteit van Virtual Reality hardware. En dat is heel letterlijk te nemen, er zijn al vele mensen over de wirwar aan kabels gevallen die door de kamer verspreid liggen. Van de headset naar de computer, naar de tracking kastjes en ook nog stroomdraden. Bij Virtual Reality bril verhuur krijg je advies, daarnaast kun je ook kiezen voor begeleiding op locatie. Dan heb je altijd iemand die je op kan vangen!
  3. Dan is er nog de kwestie van content, hoewel er de laatste jaren steeds meer kwalitatief hoogwaardige VR spellen en andere VR apps zijn bijgekomen zitten er nog steeds weinig “must-buy” titels bij. Leuk om een keer te spelen, alleen of met vrienden maar niet echt interessant op de lange termijn. Bij een VR bril huren kun je verschillende types proberen om jouw favoriet te vinden, en het aantal goede titels zal gestaag toenemen.

Welke VR bril huren?

Wanneer de bovenstaande redenen passen bij jouw overwegingen om nog even te wachten met de aankoop van VR hardware en software, doemt de vraag op; “welke Virtual Reality bril huren”? Dat is nog niet zo eenvoudig te beantwoorden, met vele merken die strijden om de aandacht van de consument én van de zakelijke gebruikers. Door een tweedeling te maken wordt de keuze al een stuk eenvoudiger.

Eenvoudige VR bril huren

We spreken bij “eenvoudige” VR over headsets die doorgaans zonder kabels werken op basis van smartphone technologie. De Google Cardboard en de Samsung Gear VR zijn de meest populaire oplossingen, de Oculus GO is een nieuwkomer die op vele fronten vergelijkbaar is met de Gear VR. Je kunt niet vrij bewegen in de virtuele ruimte, je kunt wel ronddraaien en met een controller de VR omgeving manipuleren. Deze smartphone houders zijn met name geschikt voor 360 video, wat bij virtuele bioscoopvoorstellingen ideaal kan zijn. Met speciale VR Sync software kun je zelfs tientallen Gear VR brillen centraal aansturen voor een groepservaring. Zeker voor dit soort toepassingen is een VR bril huren heel interessant, je zult niet voor één avond vijftig Gear VR houders met Samsung Galaxy toestel kopen.

Uitgebreide Virtual Reality bril huren

Onder “uitgebreide” Virtual Reality huren bedoelen we de HTC Vive en Oculus Rift, die zijn dankzij een krachtige gaming PC geschikt voor zeer overtuigende Virtual Reality beelden, en door geavanceerde tracking kun je vrij rondlopen in de virtuele wereld. Naast de kosten die aanzienlijk hoger zijn wanneer je een PC meerekent, moet er ook heel wat randapparatuur worden aangesloten. Tracking kastjes door de ruimte, VR controllers die je moet configureren, echt plug-and-play kun je dit beslist niet noemen. Het gaat wel veranderen door producten als de Santa Cruz van Oculus en de Vive Pro met een draadloze data overdracht, toch blijft het best ingewikkeld om te gebruiken. Virtual Reality huren maakt het een stuk eenvoudiger, ook omdat het bedrijf in Virtual Reality verhuur je advies kan geven en een turn-key oplossing kan aanbieden.

Andere soorten VR, AR en MR brillen

We laten de alternatieve oplossingen even achterwege, omdat deze technologie vaak nog niet geschikt is voor de gemiddelde gebruiker. De PlayStation VR is leuk als accessoire voor de PS4, maar deze is alleen geschikt voor gamers. De HoloLens van Microsoft is indrukwekkend, maar de “Killer App” ontbreekt nog. En AR brillen zoals Magic Leap en Apple die graag zien blijven vooralsnog theoretische doorbraken zonder echte producten. Een VR bril huren is een goede manier om een kijkje te nemen in de mogelijkheden die de virtuele omgeving te bieden heeft, het is leerzaam maar ook zeker erg leuk om in groepsverband kennis te maken met deze opkomende technologie. Speel de games, bekijk 360 graden films of bepaal welke oplossing het beste aansluit bij de wensen van een organisatie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *